Оценявам високо действията на пожарникарите, спасителите, полицаите и доброволците при наводнението в Мизия

Оценявам високо действията на пожарникарите, спасителите, полицаите и доброволците при наводнението в Мизия

Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ инж. Николай Николов награди 160 служители и доброволци

Пожарникарите, спасителите, полицаите и доброволците са оказали пряка помощ и са евакуирали стотици хора в нощта на наводнението в Мизия. Първите спасителни екипи са останали на терен повече от 24 часа и с риск за собствения си живот са оказали съдействие на всички бедстващи хора. Информацията за техните действия бе представена на тържествена церемония в ОДМВР-Враца, където 160 служители на вътрешното министерство и граждани получиха награди за активното си участие при преодоляване на последиците от бедствената ситуация.
Оценявам високо вашите действия при наводнението в Мизия, каза в обръщението си към героите директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ инж. Николай Николов. Според него, благодарение на себеотрицанието на служителите на вътрешното министерство и на активното гражданско участие, демонстрирано от доброволците, са спасени стотици човешки животи и е предотвратена по-голяма трагедия. Той припомни, че в страната ни вече има изградени 160 доброволни отряда, в които членуват близо 2300 обучени доброволци. „Практиката показва, че когато са организирани, обучени и екипирани, доброволните формирования имат основна роля в Единната спасителна система“, каза още Николай Николов.
Почетни медали на МВР и грамоти бяха дадени на 15 доброволци. С почетен знак І-ва степен бе награден директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Враца Николай Димитров. Втора степен на същото отличие бе връчено на Иван Кирилов – директор на ОДМВР-Враца. С почетен знак ІІІ-та степен бяха наградени Станислав Георгиев – началник на РУП-Оряхово и четирима негови служители. Почетно отличие на МВР за доблест и заслуга бе връчено на Емил Маринов – служител на ОДМВР-Враца. Със заповед на министъра на вътрешните работи 141 пожарникари и спасители от Враца, София, Велико Търново, Монтана, Ловеч и Видин получиха индивидуални парични награди в размер на 50 лева. 

Водещи новини

Времето