Румяна Бъчварова: Мисията ми като вътрешен министър е да работя за държавността

Румяна Бъчварова: Мисията ми като вътрешен министър е да работя за държавността

Реформата в МВР няма алтернатива, заяви избраният от 43-ото Народното събрание министър на вътрешните работи и заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация /видеоматериал в рубриката Репортажи/ 

Днес, 11 март 2015г., депутатите от 43-ото Народно събрание избраха Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи. Тя остава и заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация.  „В МВР има нужда от реформи, има нужди от политики и има достатъчно капацитет на професионално ниво“, заяви министър Бъчварова. Приех номинацията, защото знам, че в МВР политиката на правителството е много добре обмислена, много добре разработена, няма колебания в посоката към която трябва да се върви и в желанието да има приемственост. Ценя това, което започна министър Вучков и ще работя с екипа му. Ще отстоявам върховенството на закона, прозрачността и отчетността - това заслужават гражданите. Министърът на вътрешните работи очерта основните приоритети, които стоят пред ведомството - битовата престъпност и организираната престъпност, миграционната вълна, корупцията в МВР, борбата с корупцията в обществото, включително и купуването на гласове, и реформата в МВР. Тя изрази категоричната си убеденост, че тази реформа няма алтернатива, защото Министерството на вътрешните работи е лицето на държавността. Ако не успеем да направим лицето си по приемливо и по-красиво, няма да успеем да се справим с държавата. Това е моята мисия, аз ще работя за държавата.
Досегашният министър Веселин Вучков посрещна Румяна Бъчварова в сградата на МВР. Двамата проведоха кратки работни срещи с политическото и с професионалното ръководство на  министерството. Министър Вучков изрази увереност, че ще има приемственост в действията на институцията и благодари на служителите за добрата им работа.

 

Водещи новини

Времето