13 спасители от службата в Хасково бяха отличени за професионализъм и смелост

13 спасители от службата в Хасково бяха отличени за професионализъм и смелост

Дълг, чест и морал са олицетворението на професията ни, заяви главен комисар Николай Николов при награждаването на спасители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Хасково

Директорът на главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ отличи 13 спасители, показали героизъм и професионализъм при овладяване на бедствената ситуация в Южна България, вследствие на падналите снеговалежи на 7,8 и 9 март тази година. Отличените и колегите им бяха похвалени за  професионалната реакция и помощ при спасяването на бедстващи хора в населените места, останали без комуникации, лекарствени медикаменти и доставка на хранителни продукти. Приветствие за списителите изпрати и кметът на Ивайловград Диана Овчарова, която изказа искрената си благодарност за смелостта и жертвоготовността им.
„Да служиш на страната си е не само признание, но и голяма отговорност, която вие показвате ежедневно с действията си”, заяви с гордост главен комисар Николай Николов, връчвайки писмените им отличия.