Столични полицаи разкриха домашна оранжерия за отглеждане на марихуана

Столични полицаи разкриха домашна оранжерия за отглеждане на марихуана

На 32-годишния собственик е повдигнато обвинение и наложена 72-часова мярка за задържане

Полицейската операция е реализирана вчера от служители на сектор „Наркотици” – СДВР. Действията са предприети след работа по сигнал за отглеждане на канабис в домашни условия.
В хода на акцията е задържан столичанинът Р.Р., /32 г./. Последвали процесуално-следствени действия на обитавания от него адрес в ж.к. „Хаджи Димитър”. Там полицаите се натъкнали на обособена домашна оранжерия с множество растения, засадени в саксии, в различен стадий на растеж. Над някои от насажденията имало монтирани нагревателни лампи. Намерени и иззети са електронна везна; кварцови лампи; насипна суха, тревиста маса; няколко пакетчета, разфасовани като еднократни дози, със суха, тревиста маса и три саморъчно свити цигари със същото съдържание.
Р.Р. бил задържан за срок до 24 часа, а по случая - образувано досъдебно производство. Назначеното изследване показало, че иззетото количество тревиста маса е марихуана.
След доклад на събраните по случая материали в Софийската градска прокуратура, на 32-годишния мъж е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 354 а и 354 в от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Водещи новини

Времето