41 полицейски служители участваха в обучителна програма за противодействие на трафика на моторни превозни средства

41 полицейски служители участваха в обучителна програма за противодействие на трафика на моторни превозни средства

Обучението е проведено в рамките на международен семинар по проект “Противодействие на престъпления, свързани с трафик на моторни превозни средства”, утвърден в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество

41 полицейски служители взеха участие в международен обучителен семинар, проведен от 6 до 9 юли в София. Той е организиран от Главна дирекция “Национална полиция”в изпълнение на проект на тема “Противодействие на престъпления, свързани с трафик на моторни превозни средства”, утвърден в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. В рамките на семинарните занятия са разгледани въпроси, свързани с регистрация и пререгистрация на превозните средства в Швейцария - споделяне на опит и най-добри практики; идентификация на МПС, обект на трафик; работа с Шенгенската информационна система, споделяне на опит и най-добри практики; запознаване със швейцарското законодателство и процедури, приложими по отношение на противодействие и справяне с престъпността, свързана с МПС; правни проблеми, свързани с доказване на престъпления с МПС - обмяна на опит и най-добри практики. Споделен е опит и най-добри европейски практики, свързани със застраховки, рент-а-кар и лизингови измами с превозни средства.
В обучителния семинар взеха участие експерти от полицията на Нюшател, Конфедерация Швейцария, основен партньор по проекта, и техни колеги от Женева.

Времето