Министърът на вътрешните работи награди пожарникари и горски служители

Министърът на вътрешните работи награди пожарникари и горски служители

Те са отличени за приноса им при потушаването на пожара в Национален парк „Рила“

Със заповед на вицепремиера и министър на вътрешните работи  Румяна Бъчварова 10 пожарникари и горски служители получиха награди за приноса им при потушаването на пожара в Национален парк „Рила“. Гл. инспектор Светослав Георгиев получи Почетен знак на МВР - II степен, а осем от служителите на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ - колективна парична награда за проявен висок професионализъм и съществен принос в овладяването на огнената стихия. С почетен медал на МВР министър Бъчварова награждава и инж. Василий Маринковски - началник на отдел „Опазване, превенция и защита на Държавни горски територии и ползване на дървесина“ в Югозападно държавно предприятие /ЮДП/. Отличията бяха връчени в Кюстендил от заметник-министър Красимир Ципов и главен комисар Николай Николов – директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Зам.-министър Ципов поздрави служителите на РДПБЗН от името на министър Бъчварова за самоотвержената им дейност при потушаването на пожара в Национален парк „Рила“. Поздравления към наградените и всички участвали в потушаването на огъня поднесе и главен комисар Николай Николов. Той изрази удовлетвореност от професионализма на огнеборците и горските служители, участвали в погасяването на сложния пожар. Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ благодари и на директора на ЮДП Дамян Дамянов за усилията, които неговите служители са положили при овладяването и погасяването на огнената стихия.
Кметът на Кюстендил Петър Паунов подчерта в поздравлението си, че хората тежат на мястото си, а кюстендилци могат да разчитат на пожарникарите си.
На церемонията областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев сподели лични впечатления от дните, в които екипите работиха на терен. По думите му няма материална награда, с която да бъдат оценен трудът на участвалите в погасяването на огъня в Рила.