Трима са обвинени за контрабанда на цигари

Трима са обвинени за контрабанда на цигари

При успешната реализация на ГДБОП, провела се в Локорско на 14 септември, бяха открити 130 мастербокса.  Стойността на незаконната стока е 472 500 лв.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу трима мъже, разпространявала цигари без бандерол. Те са обвинени за престъпления по чл. 321 /участие в организирана престъпна група/ и чл. 234 /търговия с акцизни стоки без бандерол/ от НК.
Припомняме, че мъжете бяха задържани при специализирана операция на ГДБОП на 14 септември т.г. Антимафиотите следили дейността им в продължение на три месеца. В хода на оперативните действия били събрани данни, че групата е действала поне от май 2014 г. Униформените служители установили още, че участниците в престъпното начинание  внасяли акцизната стока контрабандно и я разпространявали в различни селища на страната. През този период групата разтоварвала контрабандните цигари в складово помещение в Локорско. Стойността на незаконната стока от марките "Сити", "Дрима" и "МТ" е 472 500 лв. Част от намерените цигари били с бандерол на съседна държава. По време на специализираната операция мастербоксовете били укрити в каросерията на ТИР зад „тапа“ от чували с чушки.

Времето