Чужди граждани, част от които без документи за самоличност, са задържани на територията на София, Монтана и Стара Загора

Чужди граждани, част от които без документи за самоличност, са задържани на територията на София, Монтана и Стара Загора

Задържани са и четирима водачи, превозвали чужденците

54 нелегално пребиваващи били установени през изминалото денонощие на територията на София. Вчера около 15 ч. в района на улиците „Безименна” и „Дан Колов” автопатрул на Пето РУ забелязал група от петима мъже от арабски произход. При предприетите заградителни действия, с помощта на допълнителни полицейски сили, в близост били задържани още 15 мъже, представили се за афганистанци - всички  без документи за самоличност. Тази сутрин, малко след 1 часа, в района на Долни Богров при разклона за Елин Пелин посока София, автопатрул на отдел „СПС” –СДВР спрял таксиметров автомобил „Киа”. При проверката се оказало, че 4- мата клиенти са без документи за самоличност - двама от мъжете заявили, че са от Сирия, а другите двама от Афганистан.  Около 6 часа сутринта полицаи от Шесто РУ задържали близо до жилищен блок в ж.к. „Овча купел” 30 мъже от арабски произход без документи за самоличност, представили се за граждани на Афганистан. Те също са отведени в районното полицейско управление за установяване на самоличността им и предаването им по  компетентност за по-нататъшни действия спрямо тях. 
Други 24 чужденци - 12 мъже, 7 жени и 5 деца, са задържани и на територията на Стара Загора. Полицаите действали по сигнал за съмнителни хора в района на летището. Те проверили и два леки автомобила – „Мерцедес“ и „БМВ“, за които се предполага, че са превозвали чужденците. Водачите им – Н.Й./34г./ и С.С./31г./, и двамата от Средец, както и заловените нелегални имигранти, са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство, а мъжете с прокурорско постановление са задържани за 72 часа. Работата по случая продължава.
В ранните часове в днес, в района на кв. "Кошарник" в Монтана служителите на реда спрели за проверка товарен автомобил „Рено Мастер " с видинска регистрация, шофиран от И.И. /31 г./. При инспекцията в буса са установени 28 чужденци, по думите им, афганистански граждани. От тях 19 представили  документи от ДАБ, а останалите  деветима били без документи. Водачът на автомобила е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 281 от НК в РУ - Монтана.