През юли делегация на австралийския парламент ще посети България

През юли делегация на австралийския парламент ще посети България
През юли делегация на австралийския Федерален парламент, водена от председателя на Камарата на представителите Нийл Андрю, ще направи официално посещение в България

Това стана ясно на срещата на председателя на Народното събрание проф. Огнян Герджиков с посланика на Австралия за България Стюарт Хюм. Посещението на австралийските парламентаристи е израз на желанието за сътрудничество и задълбочаване на двустранните отношения, подчерта на срещата посланик Хюм. Визитата според него ще даде възможност за активизиране на двустраните търговски отношения, както и за сътрудничество в сферите на земеделието, туризма и образованието.
Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков заяви, че България също е заинтересувана от активизиране на двустраните отношения. Доказателство за големия интерес на България е и желанието българското генерално консулство в Канбера да стане посолство, допълни той. Проф. Герджиков подчерта, че в България е налице вече благоприятен инвестиционен климат.
Според Стюарт Хюм има много възможности за развитие на двустранните отношения преди присъединяването на България към Европейския съюз в икономическата и търговската сфера. Той допълни, че в сравнение с останалите страни от Югоизточна Европа, стокообменът между Австралия и България е най-голям. Австралийският посланик информира председателя на българския парламент, че правителството на Австралия е взело решение военните на страната да останат до приключване на мисията им в Ирак и допълни, че Австралия ще остане в Ирак толкова, колкото е нужно.

Водещи новини

Времето