Проф. Огнян Герджиков получи благодарствено писмо от Регионалния инспекторат по образованието – Хасково

Проф. Огнян Герджиков получи благодарствено писмо от Регионалния инспекторат по образованието – Хасково
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРОФ. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ ПОЛУЧИ БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ОТ РЕГИОНАЛНИЯ ИНСПЕКТОРАТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО – ХАСКОВО

Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков получи благодарствено писмо от началника на Регионалния инспекторат по образованието – гр. Хасково по повод дарението, предоставено на децата от село Славяново, община Харманли със съдействието на Народното събрание.
“Дарението, което те получиха с Ваше съдействие, има огромно значение за тях, защото отговаря на непосредствените им потребности и допринася за изграждането им като хора с чувство за принадлежност към ценностите на общността”, се казва в писмото. “Вашият жест, продължава писмото, укрепва вярата им в силата на човешкото милосърдие, в способността и желанието на държавните ръководители и на всички, които разполагат с реални възможности, да проявят съпричастност към проблемите та децата в нужда.
Огромно е удовлетворението ни от поредното потвърждение на факта, че човешкото благородство е възможно и достижимо. Така децата на България имат шанса да пораснат като личности, уверено вписващи се в обществото и бъдещото единно европейско образователно пространство.”

В дома за отглеждане и възпитаване на деца, лишени от родителски грижи – с. Славяново, Хасковска област, са настанени 78 деца на възраст от 7 до 18 г. с лека до умерена умствена изостаналост, изоставени от родителите си, най-често прекарали ранното си детство при травмиращи условия. Заведението е на бюджетна издръжка и въпреки усилията на Министерството на образованието, бюджетните субсидии за него са ограничени, а отдалечеността му от големи промишлени центрове затруднява намирането на външни спонсори, поради което домът изпитва остра нужда от оборудване, облекло, обувки, спално бельо, хранителни продукти и др.
В отговор на молбата Народното събрание организира акция за събиране на дрехи, а със съдействието на фирмите “Роял фуудс”, “Крафт фуудс”, “Хемус-марк”, “Санита трейдинг”, “Образцови аптеки”, “Верила”, “Новонордиск”, “Фазан”, гранд-хотел “Варна” и Федерацията по тенис на маса, на дома бяха осигурени телевизор, маса за тенис, лекарства, спално бельо, дрехи, ученически пособия, хранителни продукти.

Водещи новини

Времето