Председателят на Народното събрание се срещна с Жак Сетленже

Председателят на Народното събрание се срещна с Жак Сетленже
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРОФ. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ СЕ СРЕЩНА С ЖАН СЕТЛЕНЖЕ, ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА ФОНДАЦИЯ "РОБЕРТ ШУМАН"



Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков се срещна днес с Жан Сетленже, вицепрезидент на фондация "Роберт Шуман". Г-н Сетленже е у нас по повод Международната конференция "Югоизточна Европа по европейски път" под патронажа на Председателя на Народното събрание проф. Огнян Герджиков, която ще се проведе на 4 и 5 октомври 2002 г. в Народното събрание.
Проф. Герджиков благодари за подкрепата, която фондацията оказва на НДСВ. Г-н Сетленже заяви, че през последните 12 години е имал възможност да установи много близки отношения с българските политици като председател на Групата за приятелство Франция – България и на Комисията за подкрепа на новите кандидатки за членство в ЕС. Нашата фондация, подчерта той, развива днес своята дейност предимно в страните от Централна и Източна Европа и работи за разширяването на Европейския съюз. Целта на канференцията, която организира фондацията в България, е да бъде обсъдена на високо ниво една тема, която е от основно значение за Европа в момента – "Югоизточна Европа по европейски път".
Председателят на Народното събрание благодари на госта за всичко, което фондацията прави за обединението на Европа.