Министър Милен Велчев Ще Ръководи Българската Делегация В Атон

Министър Милен Велчев Ще Ръководи Българската Делегация В Атон

Министърът на финансите Милен Велчев ще бъде ръководител на българската делегация, която от 5 до 7 май 2004 г. ще направи официално посещение в Света Гора.

Делегацията ще посети българската обител “Св. Георги Зограф” и ще вземе участие в честването на храмовия празник на манастира - 6 май, денят на Св. Георги. Тържествата включват вечерно бдение в храма, участие в утринната тържествена служба по случай празника на манастира и литийното шествие с чудотворната икона на Св. Георги.

Министър Велчев ще подари на манастира икона на Св. Архангел Михаил и копие от първия съд, с който е изнесено розово масло от България. Оригиналът се пази в музея в Женева, Швейцария.

На 6 май следобед българската делегация ще отпътува за руския манастир “Св Пантелеймон”, където ще се срещне с ръководството на манастира и ще участва във вечерната служба. Министър Велчев ще подари на игумена на манастира икона на Св. Георги Победоносец.

На 7 май сутринта българската делегация ще се срещне с председателя на Светото ръководство в столицата на Света гора – гр. Карея.

В състава на българската делегация са включени министърът на здравеопазването Славчо Богоев, народните представители Станимир Илчев, Мирослав Севлиевски и Димитър Камбуров, секретарят на президента Филип Боков, директорът на дирекцията по вероизповедания към Министерски съвет доц. Иван Желев, държавният експерт в дирекцията Емил Велинов и посланикът на Република България в Република Гърция Стефан Стоянов.

Водещи новини

Времето