Как функционира чат приложението към Националната телефонна линия за деца 116 111 дискутираха ученици в градовете Плевен, Свищов и Велико Търново

Как функционира чат приложението към Националната телефонна линия за деца 116 111 дискутираха ученици в градовете Плевен, Свищов и Велико Търново

Ученици от 7 до 10 клас в градовете Плевен, Свищов и Велико Търново дискутираха с експертите от Държавната агенция за закрила на детето Гинка Шуклева и Георги Иванов полезността и дейността на Националната телефонна линия за деца 116 111 с акцент върху чат приложението към нея.
Има ли ограничение колко дълъг може да е един чат разговор, кой отговаря на чата и какво се случва, ако бъде подаден сигнал за дете в риск, се интересуваха осмокласниците и деветокласниците от профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ в гр. Плевен.
Какви са най-честите въпроси, които задават децата по време на чат разговор, използват ли го и възрастни и по какви теми, кой може да разбере, че дете се обадило на НТЛД 116 111 или е потърсило консултантите онлайн, питаха децата от Основно училище „ Д-р Петър Берон“ в гр. Плевен.
Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД е на разположение на децата и възрастните, които полагат грижи за тях 24 часа, седем дни в седмицата, анонимно и безплатно. Чат приложението към момента е активно всеки вторник и четвъртък от 14:00 до 16:00 ч., и е достъпно през официалната интернет страница на Националната телефонна линия за деца на ДАЗД – 116111.bg., обясниха представителите на ДАЗД по време на среша с учениците от Професионална държавна търговска гимназия "Димитър Хадживасилев" в гр. Свищов.
С учениците от Профилирана хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" и Профилирана езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" в гр. Велико Търново експертите на Държавната агенция за закрила на детето дискутираха колко е важно децата да могат да говорят и да бъдат чути, когато нещо ги тревожи. На първо място винаги трябва да  споделяте със семейството си, с учителите ви, но ако се почувствате объркани и търсите подкрепа на момента, на разположение е Националната телефонна линия 116 111 и чат приложението към нея, допълниха представителите на ДАЗД.

 

 

Времето