Над 121 000 къса цигари задържаха митническите служители на ТД Митница Русе за изминалото десетдневие

Над 121 000 къса цигари задържаха митническите служители на ТД Митница Русе за изминалото десетдневие


Митнически служители на Териториална дирекция Митница Русе иззеха над 121 460 къса (6 073‬ кутии) цигари през последното десетдневие на месец октомври. 

На ГКПП Русе при извършена физическа проверка на товарен автомобил, пътуващ от Република България за Република Чехия и превозващ ароматизатори, митническите служители установяват наличието на 48 000 къса (2 400 кутии) цигари с български бандерол, скрити между първи и втори ред палети. Водачът на автомобила, български гражданин, е заявил, че е закупил и поставил тютюневите изделия между палетите, но не е представил документи, съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). За констатираното нарушение на водача е съставен акт, а цигарите са иззети. 

В още два случая в района на ГКПП Видин са задържани 73 460‬ къса (3 673 кутии) тютюневи изделия. 
В единия случай е установен български гражданин, превозващ казанчета за тоалетни от България за Великобритания. Извършена е проверка на транспортното средство и товара с мобилна рентгенова система, при която са отбелязани съмнителни зони в товара. При физическа проверка на товарното помещение в палет са открити 48 660 къса (2 433 кутии) цигари с български акцизен бандерол. Водачът е заявил, че цигарите са негови, но не е представил необходимите документи. Съставен му е акт. 

Във втория случай, турски гражданин, превозващ лешници за Германия заявил, че превозва и цигари в количества, според позволените от закона норми. При извършената проверка в естествени кухини в кабината на водача са открити и цигари, без валиден акцизен бандерол, общо 24 800 къса (1 240‬ кутии). Тютюневите изделия са иззети, образувано е досъдебно производство. 


Снимката е илюстративна.