Министърът на отбраната Тодор Тагарев награди британски експерт в сферата на стратегическите комуникации

Министърът на отбраната Тодор Тагарев награди британски експерт в сферата на стратегическите комуникации
Във връзка с приоритетните за Министерството на отбраната действия по създаване на устойчивост срещу дезинформация, пропаганда и информационно въздействие, които са пряко обвързани с изграждането на способности за осъществяване на стратегически комуникации в областта на отбраната, министър Тодор Тагарев награди днес, 31 октомври, ръководителя на звено „Стратегически комуникации, сигурност и отбрана“ към Правителствената служба по комуникации на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия.

Министър Тагарев отличи Камила Чапман с награден знак „За принос към Министерството на отбраната“ за нейната активна дейност в провеждането на курсове и тренировъчни сесии по стратегически комуникации и споделяне на опита на Обединеното кралство в сферата. Той изказа благодарност за нейния принос като ръководител на екипа от експерти от Великобритания за обучението на експерти от Министерството на отбраната и военни журналисти.

На церемонията по награждаването присъстваха представители на политическото и военното ръководство на Министерството на отбраната, посланикът на Обединеното кралство в България Н. Пр. Роб Диксън и военният аташе подполковник Кристофър Самърс.