Проблемите на хората в отбраната бяха обсъдени на изнесено заседние в резиденция Лозенец

Проблемите на хората в отбраната бяха обсъдени на изнесено заседние в резиденция Лозенец
В рамките на стартиралия Стратегически преглед на отбранителната политика ръководният състав на Министерството на отбраната проведе днес заседание в резиденция „Лозенец“ със специален фокус върху хората в отбраната.

Стратегическият преглед на отбранителната политика на Република България се провежда под общото ръководство на министъра на отбраната Тодор Тагарев в изпълнение на решение на Министерския съвет. Целта е отбранителната политика да бъде адаптирана на базата на анализ и оптимизиране на редица ключови процеси за постигане на най-ефективното изграждане и развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили.

На заседанието днес вниманието беше фокусирано върху основни въпроси, свързани с привлекателността на военната професия, набирането, мотивацията и кадровото развитие на личния състав. Беше посочено, че хората в отбраната са основният приоритет и са най-важният фактор за успешното развитие на Въоръжените сили и техните отбранителни способности, затова са необходими подготвени, психологически устойчиви и мотивирани професионалисти, с висок морал и боен дух.