Съдийската колегия на ВСС премести двама класирани кандидати по конкурсна процедура за районните съдилища

Съдийската колегия на ВСС премести двама класирани кандидати по конкурсна процедура за районните съдилища

31 октомври 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет в приложение на разпоредбата на чл. 193, ал. 6 от Закона за съдебната власт, премести двама магистрати, класирани в конкурса за преместване в районните съдилища, обявен с решение на Съдийската колегия на ВСС по протокол № 8/20.12.2022 г., обнародван в Държавен вестник, бр. 1/03.01.2023 г.

На основание чл. 160 и чл. 193, ал. 6 от Закона за съдебната власт, колегията премести София Монева – съдия в Районен съд – Първомай, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Пловдив, считано от 01.06.2024 г.

На същите основания е преместена Стефка Стоянова – прокурор в Районна прокуратура – Хасково, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Хасково, считано от датата на встъпване в длъжност.

На преместените магистрати е възложено да довършат започнатите с тяхно участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие, ако има такива, както и да изготвят съдебните актове по обявените за решаване дела.

Колегията допусна на основание чл. 60, ал. 1 от АПК, предварително изпълнение на решението по протокол № 35/31.10.2023 г., с което е преместена прокурор Стоянова на длъжност „съдия“ в Районен съд - Хасково.

Решенията подлежат на обжалване пред Върховния административен съд.

Времето