Зам.-министър Павлов: Подкрепата за бизнеса ще продължи с различни мерки

Зам.-министър Павлов: Подкрепата за бизнеса ще продължи с различни мерки

Министерството на икономиката и индустрията ще продължи да подкрепя българските предприятия с различни мерки. Благодарение на тях фирмите ще могат да въведат дигитални технологии в производствените процеси, да подобрят ресурсната си ефективност, екологичните си показатели и да възприемат производството и дистрибуцията на зелени продукти.

Зам.-министър Павлов: Подкрепата за бизнеса ще продължи с различни мерки

Това каза зам.-министърът на икономиката и индустрията Николай Павлов по време на конференция на тема „Добри практики и благосъстояние на компаниите“, организирана от Българската търговско-промишлена палата, Италианската търговска камара и Конфиндустрия България.

На форума присъстваха и посланикът на Италия Н. пр. Джузепина Дзара, председателят на Италианската търговска камара в България Алесандро Джеретто, председателят на Конфиндустрия България Роберто Санторелли и зам.-шефът на БТТП Красамир Дачев.

По време на конференцията Павлов припомни публичната подкрепа, насочена към бизнеса, за преодоляване на последствията от ковид пандемията. „Бяха предприети редица мерки, сред които предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за малки и средни предприятия и подкрепа чрез финансови инструменти“, каза Павлов.

Той допълни, че са били предприети мерки и за овладяване на инфлацията и изрази надежда, че всичко това ще допринесе за повишаване на благосъстоянието както на компаниите, така и на гражданите в България.

Времето