Калин Стоянов: Съпричастността ви към децата, които се нуждаят от подкрепа, заслужава адмирации

Калин Стоянов: Съпричастността ви към децата, които се нуждаят от подкрепа, заслужава адмирации

С тези думи министърът на вътрешните работи се обърна към участниците и организаторите на благотворителния футболен турнир „Емил Шарков“

Церемонията по награждаване на победителите в деветия благотворителен турнир „Емил Шарков“ в подкрепа на децата на загинали и починали служители от системата на МВР се състоя на 6 октомври. Организатори на станалото традиционно състезание, провеждащо се под надслов „За децата на героите“, са Спортната асоциация на МВР и Фондация „Емил Шарков“, с подкрепата на Столична община.

Гости на събитието бяха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заместникът му Стоян Темелакиев, заместник главният секретар главен комисар Димитър Кангалджиев, директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов и две от легендите на българския футбол – Красимир Балъков и Радостин Кишишев.

„Съпричастността ви към децата, които се нуждаят от подкрепа, заслужава адмирации. За девет години турнирът има вече своята история, а благодарение на вас – и своето бъдеще“, обърна се министър Стоянов към организаторите и участниците в турнира по футбол на малки врати, чиито усилия допринасят за развитието на благотворителната инициатива. Той заяви подкрепа за професионализма на колегите си и им пожела да продължават с гордост, чест и достойнство да изпълняват задълженията си.

В благотворителната надпревара се включиха около 300 участници в общо 19 отбора от различни структури на Министерството на вътрешните работи, от Главна дирекция „Охрана“, ДАНС и ДАТО. Победител в първенството стана тимът на ОДМВР - София, надделял във финалния двубой с екипа на ГДО, който завоюва почетното второ място. За третото място се пребори отборът на ОДМВР – Пловдив. Призьорите получиха своите награди съответно от министър Стоянов, заместник-министър Темелакиев и главен комисар Кангалджиев.

Призът за Fair play заслужено бе връчен на отбора на ОДМВР – Велико Търново. Връчени бяха и индивидуални награди „Голмайстор на турнира” и „Най-добър вратар”.

 

Благотворителният турнир по футбол на малки врати в памет на командоса Емил Шарков, загинал при спецакция през 2014 г., набира средства за каузата на едноименната фондация – подкрепа на семействата на загинали и починали служители от системата на МВР. Вече девета година състезанието е част от спортния календар на Министерството на вътрешните работи.