Слоновете Луиза и Фрося бяха представени за първи път пред публика

Слоновете Луиза и Фрося бяха представени за първи път пред публика

Слоновете Луиза и Фрося бяха представени за първи път пред публика в столичния зоопарк в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът по екология Десислава Билева и директора на Зоологическата градина  Добромир Бориславов.
Слоновете са в София благодарение на помощта на Асоциацията на аквариумите и зоопарковете, на която софийският зоопарк е член, както и на посланика на Германия в България, заяви кметът Фандъкова по време на събитието . Тя  припомни, че слонът е символ на Столичния зоопарк и за нея е било важно в зоопарка да има отново слон.
Луиза и Фрося пристигнаха на 20 септември вечерта от Аугсбург, Германия, със специализиран транспорт. Животните са пропътували 1500 км за да стигнат до София.  
 Кметът Фандъкова призова посетителите за зоологическата градина да спазват указанията и да не хвърлят храна на слоновете, защото това може да бъде опасно за тяхното здраве.
Йорданка Фандъкова припомни, че през последните години бяха модернизирани клетките на големите котки, маймуните и слонарника. Предстои да бъде изграден и жирафарник и столичния зоопарк за първи път в историята си да се сдобие  с жираф.
Добромир Бориславов Бориславов каза, че Луиза и Фрося се чувстват добре, адаптират се и скоро ще могат да бъдат видени от посетителите. Предстоят специални тренинги за поддържане на тяхното здраве, които включват вземане на кръв, изследвания, рязане на ноктите им и много други дейности, за които се изисква голямо търпение и внимание, посочи директорът на зоопарка.