Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд двама обвиняеми за подкупи

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд двама обвиняеми за подкупи

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Р.Р., на 47 г. Той е предаден на съд за това, че на 22.05.2023 г. на автомагистрала „Тракия“ в землището на с. Белозем, обл. Пловдив, е дал подкуп - дар, който не се следва - пари в размер на 50 лева, на двама полицейски служители, за да не извършат действия по служба – да не му съставят акт за установяване на административно нарушение за това, че използва мобилен телефон без устройство „свободни ръце“ по време на управление на автомобила – престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Р.Р. притежавал товарен камион „Мерцедес“ и се занимавал с доставка на плодове и зеленчуци. На 22 май 2023 г. той пътувал в посока към гр. Бургас. На автомагистрала „Тракия“ в района на с. Белозем, обл. Пловдив, бил спрян от полицейски патрул. Служителите на МВР извършили проверка на документите и му съобщили, че ще му бъде наложено административно наказание за това, че е разговарял по мобилния телефон по време на движение. За да не му съставят акт, Р.Р. предложил подкуп от 50 лв. Служителите на МВР не взели банкнотата и веднага уведомили дежурния разследващ полицай.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт и спрямо Н.М., на 58 г., за това, че на 04.06.2023 г. в гр. Раковски, обл.Пловдив, е дал подкуп – пари на стойност 50 лева, на полицейски служители, за да не извършат действия по служба – да не извършат действия, свързани с търсене на административно-наказателна отговорност от Н.М., като водач на товарен автомобил - престъпление по чл.304а, вр.с чл.304, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 4 юни 2023 г. Н.М. управлявал товарния автомобил в посока към животинския пазар в гр. Раковски. Той бил спрян за проверка, като полицейските служители установили, че превозва животни без да притежава необходимата документация. За да не му съставят акт, Н.М. предложил на полицаите подкуп от 50 лв. Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредителни заседания по внесените обвинителни актове. 

Водещи новини

Времето