Гранични полицаи задържаха 9 кг наркотици в колата на дрогиран шофьор без книжка на ГКПП „Капитан Андреево“

Гранични полицаи задържаха 9 кг наркотици в колата на дрогиран шофьор без книжка на ГКПП „Капитан Андреево“

 

Шофьорът, 38-годишен чужд гражданин от иракски произход, пристигнал на 29 септември вечерта на пункта за  влизане в страната. Граничните полицаи установили, че е обявен за издирване в ШИС от германските власти.

От служител на FRONTEX - германски офицер, работещ на пункта, е получена допълнителна информация, че основанието за издадената европейска заповед за задържане е притежание и разпространение на наркотици. Затова е изготвено искане за щателна проверка  на  управляваният от него автомобил, при която граничните полицаи и митничарите отрили близо 9 кг наркотици.

В изолацията на хладилна чанта в багажника на автомобила са открити 5 пакета с черно смолисто вещество, реагиращо на опиум с общо тегло 8,856 кг, а в щората на люка на автомобила - пакет с 0,110 кг бяло кристално вещество, реагиращо на метамфетафин.

На водача е направен тест за наркотици, който е отчел употреба на амфетамин и метамфетамин. Чуждият гражданин шофирал без шофьорска книжка. Задържан е в ГПУ - Свиленград, образувано е досъдебно производство.

Водещи новини

Времето