18-та сесия на българо-китайската Междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество ще се проведе през следващата година

18-та сесия на българо-китайската Междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество ще се проведе през следващата година

Осемнадесетата сесия на българо-китайската Междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество да се проведе през следващата година в София, се договориха заместник-министър Николай Павлов с посланика на КНР в България Н. Пр. г-н ДУН Сяодзюн. В срещата участваха и представители на китайската Агенция за международно сътрудничество за развитие (CIDCA).

Заместник-министър Павлов заяви готовността на министерството на икономиката и индустрията да стартира подготовката на сесията веднага след като се договори периода на провеждането ѝ. Той предложи сесията да бъде съпътствана от двустранен бизнес форум с участието на представители на бизнеса от двете страни, което ще създаде нови възможности за установяване на партньорства и развитие на търговско – икономическите отношения между двете страни.

Предстои съгласуване на удобен за двете страни период, в който да се проведе сесията.

На срещата бяха обсъдени и развитието и активизирането на двустранните търговско-икономически контакти, в т.ч. и посредством участието на български компании в международни изложения и форуми в Китай.

Вицепрезидентът на CIDCA г-н Дън Боцин и заместник генералният директор на агенцията г-н Ли Джунфен представиха възможностите на агенцията в подкрепа на разширяването на двустранния стокообмен и изразиха готовност за по-активно сътрудничество.

Водещи новини

Времето