49-годишен рецидивист е арестуван за извършени измами на територията на Добрич

49-годишен рецидивист е арестуван за извършени измами на територията на Добрич

С постановление на прокуратурата мярката му за задържане е удължена до 72 часа.

Мъжът е установен и задържан на 13 септември в резултат на предприети незабавни оперативни действия. Според данните до момента,  влизайки в търговските обекти, той се представял за дистрибутор на тютюневи изделия и заявявал на служителите, че собствениците му дължат пари за минали или предстоящи доставки. В два от магазините успял да заблуди продавач-консултантите и да вземе от тях съответно 800 и 470 лева, а в третия – по аналогичен начин опитал да си набави още 1000 лева. По предварителна информация мъжът е действал по тази схема на територията на Добрич от април месец тази година. Предстои да се изясни неговата съпричастност и  към други случаи на подобни измами, извършени в града, както и на такива, регистрирани в градовете Исперих и Шумен.

Мъжът, жител на Провадия, е известен на органите на реда и прокуратурата, осъждан е общо 12 пъти, като в 10 от случаите е ставало дума за измами. Той е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 211, във връзка с чл. 209, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1, във връзка с чл. 29, ал. 1, букви „А“ и „Б“ от НК. Той.

Работата по случаите продължава под ръководството и надзора на прокуратурата.  Предприети са множество действия за установяване на всички пострадали от измамната схема. По отношение на обвиняемия ще бъде внесено искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Водещи новини

Времето