Министър Димитър Илиев се срещна с посланика на Франция Жоел Мейер

Министър Димитър Илиев се срещна с посланика на Франция Жоел Мейер

    Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе среща с посланика на Франция Жоел Мейер. Във фокуса на разговора бяха Олимпийските и Паралимпийските игри, които ще се проведат в Париж догодина. 
    Посланик Мейер запозна министър Илиев с предизвикателствата пред Франция при подготовката на предстоящите игри. По думите му и двата форума са изключително значими за неговата страна, а акцентът при провеждането им ще бъде поставен върху социалната и обединяваща роля на спорта. 
    Министър Илиев изрази увереност, че Франция ще се справи отлично с провеждането на най-големите спортни форуми и подчерта, че за екипа на ММС е от особена важност равнопоставеността между олимпийските и паралимпийските състезатели. В тази връзка бе направена промяна в Наредба №5 на министерството, която предвижда изравняване на еднократните парични награди за паралимпийци с тези за призьорите от олимпийски игри. 
    Министър Илиев и посланик Мейер заявиха готовност за бъдещо сътрудничество в областта на спорта, предстоящото участие на България в Олимпийските игри и младежките дейности.