Банката за майчина кърма с инициативи към младите родители за ползата от майчиното мляко

Банката за майчина кърма с инициативи към младите родители за ползата от майчиното мляко

В Световната седмица на  кърменето (1 – 7 август) общинската Банка за майчина кърма организира различни събития, на които да запознае младите родители с ползата от майчиното мляко за бебето

Утре, 3 август, в сградата на общинската Банка за майчина кърма на ул. “Сава Михайлов“ № 57 ще има Ден на отворените врати. От 10:00 ч. до 12:00 ч. екип от лекари и специалисти ще отговарят на въпроси по различни теми, свързани с кърменето и донорството на кърма:

  • „Най-чести трудности споделяни от майките в началния етап на кърменето“;
  • „Митове, свързани с кърменето и качествата на майчината кърма“;
  • „Как да изцеждаме и съхраняваме кърмата правилно в домашни условия. Безопасност на кърмата“;
  • „Кабинет по кърмене в Банка за майчина кърма – отворен за подкрепа и консултации“.

Специалистите на Банка за майчина кърма са готови да дадат индивидуални консултации на кърмещи жени и извън обявените в програмата на събитията теми.

В петък, 4 август, от 9:00 ч., Банката за майчина кърма и столичният район „Надежда“ организират събитие в „Северен парк“ (вход откъм бул. „Народни будители“). Основната цел на инициативата е  популяризиране и насърчаване на кърменето, донорството на кърма,  важността на кърменето за здравето на бебето и майката.

Мотото през 2023 г. е „Кърмене и работа“, което обедини екип от висококвалифицирани служители и партньори на Банка за майчина кърма да подкрепят българските майки в мисията да отгледат здрави деца. Ще се включват специалисти, които ще осигурят безплатни индивидуални консултации на кърмещи жени и бъдещи майки.


 

Водещи новини

Времето