Информационен бюлетин - 1 август 2023

Информационен бюлетин - 1 август 2023

Пловдив. Бърза полицейска намеса се наложила снощи за прекратяване на масово сбиване в Асеновград. Сигналът за кавгата, прераснала в бой между две враждуващи фамилии от краен квартал в града, е получен около 20.30 часа. Незабавно натам са насочени служители от районното управление и допълнителни сили от полицейските подразделения в Пловдив, взети са съответните мерки за преустановяване на физическата саморазправа и възстановяване на обществения ред. Задържани за едно денонощие са петима инициатори на конфликта. Мъжете са на възраст между 32 и 61 години, а двама от тях имат криминалистични регистрации. По случая е образувано бързо производство по чл. 325, ал. 1 от НК. 

 

В първите минути на днешния ден в РУ - Асеновград се озовали и трима жители на село Катуница за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди. Потърпевш от ударите им станал техен непълнолетен съсед, с когото се скарали на улицата. След медицински преглед тийнейджърът е освободен за домашно лечение. Срещу извършителите е започнато бързо производство по чл. 131, ал. 1, т. 12 от НК, уведомена е прокуратурата. 

 

След предприета проверка служители от сектор „Пътна полиция“ установиха водач, който в неделя сутринта блъснал възрастна пешеходка и напуснал местопроизшествието. Катастрофата възникнала на пешеходна пътека между бул. „Васил Априлов“ и бул. „България“ в Пловдив, а пострадалата жена била приета в болница за наблюдение. При последвалото издирване е изяснена самоличността на шофьора, отнел предимството на пешеходката и не изпълнил задълженията си да предупреди контролните органи за допуснатото произшествие. На 31-годишния е съставен акт по  Закона за движение по пътищата.

 

Стара Загора. Криминалисти задържаха мъж за отглеждане и притежание на наркотици. На 29 юли служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР извършили проверка в отдалечена и труднодостъпна гориста местност в землището на с. Любеново. На място,  в момент на полагане на грижи за 19 растения от рода на конопа е задържан 32-годишен мъж. При проверка на ползвани от мъжа имоти са намерени и иззети суха зелена тревиста маса, оборудване за отглеждане на растения от рода на конопа, две електронни везни и други. Резултатът от изготвената експертиза показва, че сухата зелена тревиста маса е 158,8 грама марихуана. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.354в, ал.1 и чл.354а, ал.3 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура- Стара Загора.

 

Бургас. Шест случая на притежаване на различни наркотични вещества са установени при полицейските действия на служители от Пето РУ. При предприетите от тях проверки във връзка с провеждането на фестивал в района на яхтеното пристанище в кв. «Сарафово» са открити  марихуана, метамфетамин, екстази и кокаин. Задържаните за срок до 24 часа са на възраст от 25 до 40 години. Работата по случаите продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

 

Разград. Четирима са задържани в РУ-Разград за притежание на наркотици. Около 13.10 часа вчера, на паркинг до входа на завод, е установен автомобил с четирима мъже – двама от село Недоклан, на 26 и на 30 години, 29-годишен от село Побит камък и 22-годишен от Разград. В колата четиримата разпределяли суха тревиста маса. При появата на полицейския екип те изхвърлили на пътя пакет с канабис. 26-годишният водач на автомобила е изпробван за употреба на наркотични вещества и резултатът е положителен на канабис. Срещу него е започнато бързо производство по чл.343 Б, ал.3 от НК. По случая се води разследване по чл.354 А, ал.3 във връзка с чл.20, ал.2 от НК.

 

Хасково. Служители на Участък Симеоновград към РУ Харманли извършили проверка в градски  имот, собственост на 39-годишен. В хода на проверката открили суха зелена листна маса с мирис на канабис, с общо тегло 3 г, и бяло кристалообразно вещество - около 5 г. По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

 

Благоевград. Непълнолетна от село в община Сандански съобщила вчера в районното управление в курорта, че е била заплашвана. Тя пояснила, че през юни т.г., чрез интернет приложения, получила закани за живота си. Работещите по случая полицейски служители предприели незабавни действия, в резултат на които е установен и задържан 24-годишен мъж от с. Лешница. Иззет е газов пистолет, регистриран на негово име. За случая е уведомена компетентната прокуратура, образувано е досъдебно производство.

 

Монтана. Служители на РУ Лом разкриха по „горещи“ следи кражба на пари от лек автомобил в крайдунавския град. Към 11 часа вчера в РУ Лом постъпил сигнал от ломски жител, който съобщил, че през нощта срещу 31 юли била отворена незаключената врата на лекия му автомобил, паркиран в дворното място на дома му, и извършена кражба на мъжка чанта с лични документи и сумата от около 2000 лв. При проведените незабавни оперативно-издирвателни действия служители на РУ Лом установили извършителя – 27-годишен местен жител, с криминални прояви. Той дал подробни обяснения за кражбата в РУ Лом и върнал част от откраднатите пари. По случая е образувано бързо производство по чл. 194 от НК.

 

Сливен. 34-годишен е задържан от служители на РУ-Сливен за умишлено причинени материални щети по лек автомобил. Сигналът за унищожени предно и задно стъкло на лек автомобил, паркиран в кв. “Ст. Заимов“ в областния  град, е получен вчера. След проведените издирвателни действия извършителят е установен - криминално проявен сливенец, на 34 години. Задържан е за срок до 24 часа и е признал за стореното. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето