Лятна академия за родители "Първа помощ за малките герои" стартира при силен интерес

Лятна академия за родители "Първа помощ за малките герои" стартира при силен интерес

Водещи детски специалисти от "Пирогов" стартираха първата Лятна академия за родители "Първа помощ за малките герои" тази събота, 29-ти юли 2023 г., събота в, университетската спешна болница "Пирогов". Обучението е със силно застъпена практическа част. Това предизвика сериозен интерес в присъстващите родители и се наложи продължителността на обучението да се удължи.

Академия за родители "Първа помощ за малките герои " стартира по идея на ръководството на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" и се реализира с отдаденост и обич към работата на екипа.

Тази събота обучението проведоха шефът на Детската травматология д-р Явор Пукалски и екипа му, детският реаниматор д-р Елена Иванова и детският хирург д-р Георги Иванов.

Програмата за Академия за родители "Първа помощ за малките герои" включва реакция при: 

 

1. Чужди тела

 

2. Кардио-пулмонална ресусцитация

 

3. Удавяне

 

4. Ухапване от кърлеж

 

5. Слънчево изгаряне

 

6. Алергична реакция

 

7. Травми на опорно-двигателни апарат

 

8. Обработка на рана

 

Поради силния интерес към обучението се налага да го проведем и на още една дата. Това ще бъде следващата събота, 5 август 2023г. 

Сборен пункт за всички родители е зала "проф. Емил Таков" (рапортна зала на травматологията, която се намира на етажа над Спешното отделение на "Пирогов"). От там става разпределението на участниците към залите, в които се обучават и упражняват.

Посещението става чрез предварително записване. Това се случва на телефон 02/9154558 - всеки делничен ден от 10 до 15 часа.

Времето