Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел проведе среща с посланиците на страни извън ЕС

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел проведе среща с посланиците на страни извън ЕС

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел проведе среща с посланици на страни извън Европейския съюз.

По време на срещата в резиденция "Бояна" в София, първият ни дипломат представи приоритетите на външната политика на Република България, свързани с членството ни в ЕС и НАТО, както и активното участие на страната в международни институции и инициативи.

"Сътрудничеството на три нива - двустранни отношения, регионални партньорства и глобално сътрудничество - играе ключова роля в справянето с настоящите предизвикателства",заяви министър Габриел.

Особено внимание беше отделено на стратегическите сектори на сигурността, енергетиката, иновациите и мобилността, където съвместната работа е от съществено значение за намирането на решения. В тази връзка, министър Габриел подчерта: "Тези общи усилия трябва да продължат, като не губим от поглед необходимостта от общи международни правила и споделени ценности."

Тя изрази своята благодарност към посланиците за позитивното отношение и подчерта, че с нетърпение очаква следващата среща.

 

Водещи новини

Времето