Информационен бюлетин - 12 юли 2023

Информационен бюлетин - 12 юли 2023

Пловдив. Актове по Указа за борба с дребното хулиганство са съставени на двама мъже за неуважително и арогантно поведение към служители на реда в областния град. Вчера сутринта, по време на проверка, предприета в района на бул. „Марица“, 36-годишен смолянчанин отправил обиди към униформени от Трето РУ. Ден по-рано, на ул. „Архитект Камен Петков“, подобно неприемливо държание имал и 34-годишен хасковлия спрямо екип на Шесто РУ. С полицейски заповеди мъжете са задържани за едно денонощие, а след доклад на материалите в Пловдивски районен съд им е наложено административно наказание „глоба“, съответно в размер на 250 лева и 100 лева. 

Две непълнолетни момчета са заподозрени за кражба от железопътната инфраструктура в Пловдив. В понеделник сутринта от държавното предприятие на националната компания постъпил сигнал в полицията, че е установена липсата на две видеокамери от жп спирка в квартал Прослав. В хода на образуваното досъдебно производство служители от Второ РУ влезли в дирите на двама тийнейджъри, които са задържани за срок до 24 часа. Работата по документиране на случая продължава, уведомена е районната прокуратура. 

Плевен. В полицейския арест са задържани трима мъже – на  45, 36-годишен и 38 години, за притежание на наркотици. Вчера към 13.30 часа те били засечени от полицейски екип на улица в ж.к „Сторгозия“. При обиск в 36-годишния е открита спринцовка с 5-милилитрова прозрачна течност, по негови данни  - метадон. Съставен му е протокол за доброволно предаване.   По случая е регистрирана преписка за престъпление по чл.354 „А“, ал.3 от НК, работата по която продължава от служители на Второ РУ-Плевен.

Хасково. Двама са задържани за държане на дрога през вчерашния ден. Към 18 часа криминалисти от областния град забелязали на улица „Добруджа“  мъж, чието поведение ги накарало да предприемат проверка. При приближаването си, мъжът побягнал, изхвърляйки на земята пликче с бяло кристално вещество - с тегло 8 грама. Минути по-късно 40-годишният познайник на полицията е заловен, срещу него е образувано бързо производство. При аналогична проверка на 45-годишен, полицаите от Харманли иззели от него 5 грама бяло кристално вещество и грам канабис. Той е отведен в ареста на РУ-Харманли.

Цигари без бандерол са иззели при съвместна проверка полицаи и митнически служители. Вчера към 7.40 часа на МП “Капитан Андреево“ те предприели инспекция на влизащ в страната румънски микробус, управляван от 43-годишен. В рамките на извършената щателна проверка са намерени общо 3480 къса безакцизни цигари, укрити във вратата на буса. Тютюневите изделия са иззети с разписка, работата по документирането на случая продължава.

27-годишен е задържан за кражба от автомобил в Харманли. Арестът е осъществен след сигнал от собственичката, която обяснила, че е паркирала колата пред дома си и забравила да затвори единия от прозорците. По нейни данни от автомобила били откраднати 1000 лева. Пред полицаите задържаният признал действията си.

В управлението в Свиленград е доведен мъж, заподозрян в кражба. Според предварителните данни 31-годишен любимчанин е успял в рамките на 3 месеца да извлече от производствена база в землището на с.Георги Добрево две метални врати, стоманена вилица за мотокар и радиатор за мода на мотокар.

Разград. 18-годишен от село Брестовене е задържан за притежание на дрога. Около 10.50 часа вчера при извършен личен обиск у него са намерени саморъчно свита цигара и топче със зелена тревиста маса. При тестване веществата са реагирали положително на синтетичен канабиноид. Започнато е досъдебно производство по чл.354 А, ал.3, т.1 от НК. , под надзора на прокуратурата.

Варна. След незабавни полицейски действия, в ареста са задържани двама жители на с. Каменар – на 21 и 27 години , известни на полицията. По първоначални данни, мъжете са демонтирали капак на тротоарна шахта на мобилен оператор и чрез срязване са откраднали  оптични кабели и муфи. Мъжете са в ареста за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под  наблюдението на прокуратурата.

Бургас. Вчера рано сутринта в Районно управление - Карнобат  61 годишен местен заявил, че от кошарата му в кв. „Красно село“ са откраднати седем агнета.  В резултат на бързите полицейски действия извършителят на деянието е установен – това е 20 годишен криминално проявен карнобатлия, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите животни. Работата по случая продължава.

Пазарджик. Досъдебни производства са образувани спрямо петима водачи на автомобили и мотоциклет. По време на рутинни проверки автопатрули при РУ-Панагюрище и Велинград са засекли 55-годишен от ракитовското село Дорково и 40-годишен от Димитровград. Те били зад волана с концентрация на алкохол в издишания въздух над 1,2 промила. На улица в Панагюрище бил спрян автомобил, управляван от 38-годишен жител на средногорския град. Пред униформените той представил шофьорска книжка, издадена от Руската Федерация. Полицаите обаче се усъмнили в нейната автентичност и при извършената справка станало ясно, че документът е неистински. Той е иззет. Във Велинград полицаи от управлението в курорта засекли 25-годишен мотоциклетист от пазарджишкото село Сарая. Той управлявал возилото си без регистрационна табела. Всички шофьори са задържани.    

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!