Съдийската колегия на ВСС поощри Снежана Душкова – съдия в Апелативен съд - София, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“ и с парична награда

Съдийската колегия на ВСС поощри Снежана Душкова – съдия в Апелативен съд - София, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“ и с парична награда

11 юли 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри, на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, Снежана Първанова Душкова – съдия в Апелативен съд - София, с отличие „личен почетен знак първа степен - златен“, както и с парична награда в размер на 1500 лева за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Тя е поощрена по предложение от Даниела Дончева – председател на Апелативен съд – София. Снежана Душкова има над 42 години юридически стаж, от които повече от 39 години като съдия. В Апелативен съд – София работи от месец май 1998 г. Била е ръководител на Наказателната колегия през периода 2020 г. – 2022 г. и член на Комисията по професионална етика на съдиите от Апелативен съд – София.

В предложението е посочено, че съдия Душкова е пример за образцово изпълнение на служебните задължения и за срочно решаване на делата, отличава се с висок морал и почтеност, открито и ясно изразява позицията си и се ползва с уважението на своите колеги. Подкрепа заявиха Галина Захарова – председател на Върховния касационен съд, Цветинка Пашкунова, Олга Керелска и Вероника Имова – членове на ВСС, като посочиха, че тя е отличен професионалист, изключително етичен и благороден човек, готов да подаде ръка във всеки момент. В продължение на 2 години тя е била изпълняващ функциите „председател“ на САС и е допринесла за създаване на спокойна обстановка в съда.

Поради навършване на 65-годишна възраст, на основание чл. 160 във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Снежана Душкова е освободена от заеманата длъжност „съдия“ в Апелативен съд – София, считано от 01.08.2023 г.

Времето