Предстои въвеждане в реална експлоатация на Митническа информационна система за Централизирано оформяне при внасяне (МИСВ/ЦО)

Предстои въвеждане в реална експлоатация на Митническа информационна система за Централизирано оформяне при внасяне (МИСВ/ЦО)

На 23.10.2023 г. е планирано въвеждането в реална експлоатация на Митническа информационна система за Централизирано оформяне при внасяне (МИСВ/ЦО).  Провеждането на външни тестове с търговския сектор е планирано за септември.

Допълнителна информация икономическите оператори могат да получат на Е-Портала на Агенция „Митници“.

Допълнителна информация относно централизираното оформяне при внос може да намерите на интранет страницата на Агенция „Митници“ в секция Информация за бизнеса / Митническа дейност/Опростени процедури за деклариране, както и на сайта на Европейския съюз - Customs & Tax EU Learning Portal -  EU Centralised Clearance for Import (CCI), Phase 1 .

Новата система за Централизирано оформяне на вноса – фаза 1 е разработена в рамките на Дейност 5 „Развитие и въвеждане на Институционална архитектура на АМ по отношение на проект по МКС: Централизирано оформяне на вноса – фаза 1“ (2.10. UCC Centralised Clearance for Import (CCI) phase 1) върху Cloud архитектура“ по проект Надграждане на основните системи на Агенция „Митници“ за предоставяне на данни и услуги – БИМИС (фаза 3) , който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.