Вицепрезидентът: Различните мнения на министър-председателя и министъра на отбраната за ангажимента пред украинския президент оставят съмнения за нещо скрито

Вицепрезидентът: Различните мнения на министър-председателя и министъра на отбраната за ангажимента пред украинския президент оставят съмнения за нещо скрито
 
От диаметрално различните мнения на министър-председателя и на министъра на отбраната се разбира, че остава нещо скрито от българската общественост. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти. Тя припомни, че министър-председателят е бил поставен в ситуация да тълкува думите на своя министър, а двамата са дали разнопосочна информация за ангажиментите, поети пред украинския президент Володимир Зеленски, който бе на посещение у нас.
 
„Огънят по президентската институция цели да отнеме вниманието от това какво точно е поело като ангажимент българското правителство пред украинския президент“, посочи Йотова. Тя припомни, че по време на обиколката на президента Зеленски в Западна Европа преди няколко месеца е станало ясно за какво точно се е договорил с Еманюел Макрон и Олаф Шолц, докато липсва информация за това какво е обещал да предостави Министерският съвет в България на украинския президент. 
 
Вицепрезидентът коментира и реакцията на Германия против изпращането на касетъчни бомби в Украйна като “притеснения на Германия от ескалация на войната в Украйна”. 
 
Илияна Йотова бе гост във великотърновското село Балван, където се проведе традиционния празник на баницата. Вицепрезидентът уважи поканата на ученици от ОУ „Св. Йоан Рилски“ в с. Балван, които през януари тази година гостуваха в София. Тя приветства жителите на Балван и десетките фолклорни състави, дошли за празника, на който бяха представени над 70 вида баница от цяла България.