Български Ученици Донесоха 24 Медала От Международни Олимпиади

Български Ученици Донесоха 24 Медала От Международни Олимпиади

Български ученици са спечелили 24 медала от проведените от началото на годината международни олимпиади по експериментални науки, химия, физика и математика. Това каза министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на наградите „Бизнес Хонорис Кауза“ на вестник „24 часа“. По думите му тези резултати са гордост не само за тях и техните учители, но и за цялото общество.

Министър Цоков връчи отличие на „Виваком“ за кампанията „Жълти стотинки“. Тя се провежда от 10 години като през този период в касички в магазините на мобилния оператор са събрани над 790 000 лева, използвани за различни каузи. През последните две години кампанията подпомага българските отбори, участващи на международни олимпиади и състезания по природни науки, математика и информатика. Отличие получи и УниКредит Булбанк за подкрепата им за различни образователни инициативи.

„Положително е когато компании и институциите работят по общи цели”, подчерта министър Цоков и допълни, че “социално отговорното поведение в тази сфера допринася не само за по-добро образование, но и за по-добро бъдеще на обществото”.

Водещи новини

Времето