Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова разговаря с децата, участващи в социално-информационната кампания „От двете страни на границата”

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова разговаря с децата, участващи в социално-информационната кампания „От двете страни на границата”

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова разговаря с децата, участващи в социално-информационната кампания „От двете страни на границата”. По инициатива на Фондация „Българска памет“ повече от 30 малки художници от Република Северна Македония и България създават рисунки, с които показват, че няма място за разделение между двата народа.

Красивите думи „Промяна“, „Единство“, „Бъдеще“, „Толерантност“, „Приятелство“ са изписани на вашите тениски и са вашето послание към всички нас – възрастните и политиците от двете страни, обърна се Росица Кирова към децата. Вашата инициатива „От двете страни на границата“ ме кара да се замисля за това, че с творчеството си вие заличавате границите между Република Северна Македония и България, посочи тя. По думите на заместник-председателя на Народното събрание децата са онези, които се движат няколко крачки пред политиците и политическия елит и могат да бъдат посланиците на приятелството между двете държави.

Разбирам, че младите хора искат да живеят в свят, в който добросъседството, толерантността, приятелството и културата са обща база за развитие, отбеляза Росица Кирова. Вие може да дадете пример на политиците в Република Северна Македония и в България да постигнат това, което всички ние желаем – да бъдат толерантни, да изграждат добросъседски отношения, базирани на взаимно уважение, разбирателство и морални ценности, добави тя.

Заместник-председателят на Народното събрание поздрави председателя на Фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски за инициативата децата на България и Република Северна Македония да творят заедно, да се опознават и да създават приятелства.

Децата, участващи в социално-информационната кампания „От двете страни на границата”, разгледаха сградата на българския парламент, запознаха се с работата на народните представители и проследиха част от пленарното заседание.