Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняеми трима мъже за извършена измама за 29 000 лева при продажба на мобилни телефони

Районна прокуратура–Стара Загора привлече като обвиняеми трима мъже за извършена измама за 29 000 лева при продажба на мобилни телефони

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми М.М., на 25 г., Х.И., на 26 г., и Д.К., на 26 г., за това, че на 11.05.2023 г. в землището на гр. Стара Загора след предварителен сговор помежду си, с цел да набавят за себе си имотна облага, са въвели в заблуждение другиго, че ще му продадат мобилни телефони, като с това им причинили имотна вреда в размер на общо 29 000 лева – престъпление по чл. 210 ал. 1 т.2 вр. чл. 209 ал.1 от Наказателния кодекс.

С пострадалия свидетел се свързал непознат мъж от мобилен номер от Великобритания и му предложил да закупи няколко мобилни апарата. Двамата се договорили за цена от 29 000 лева и се разбрали да се срещнат на 11.05.2023  г. до бензиностанция край гр. Стара Загора. На срещата се явили двама от обвиняемите и предали на свидетеля оригинални кутии на мобилни телефони, в които според тях се намирали 15 апарата – айфон.  Той ги платил с парите, които носил в сак, а двамата без да ги броят се качили в автомобила си и побързали да отпътуват от мястото.

Свидетелят силно се усъмнил от поведението им и започнал да отваря кутиите, в които намерил пластмасови имитации на телефони, част от тухла, картонен калъф за мобилен апарат и др. Сигнализирал на тел.: 112. При проведени действия от полицията извършителите са били установени, а по-късно щетата от 29 000 лв. е възстановена на пострадалия. Предстои приключване на разследване и внасяне на делото за разглеждане в съда.

Времето