„Опера В Летния Театър“ Със Звездното Присъствие На Красимира Стоянова, Соня Йончева И Кирил Манолов Продължава До 31 Август Във Варна

„Опера В Летния Театър“ Със Звездното Присъствие На Красимира Стоянова, Соня Йончева И Кирил Манолов Продължава До 31 Август Във Варна


  До 31 август ще продължи 14-ото издание на фестивала „Опера в летния театър“ на Държавна опера – Варна.

  Общо 21 спектакъла са заложени в програмата на фестивала за ценителите на различни видове изкуство. И тази година организаторите са подготвили множество премиери и изненади за жителите и гостите на морската ни столица. С фестивалните събития се отбелязват: 210 г. от рождението на Джузепе Верди; 100 г. от рождението на Мария Калас; 100 г. от рождението на Франко Дзефирели; 85 г. от рождението на Милчо Левиев; 120 г. дипломатически отношения САЩ – България, 60 г. от рождението на Уитни Хюстън.

  Началото на този празник за меломаните бе поставено на 16 юни с оперната гала, посветена на 210 г. от рождението на Верди, а на 21 юни бе световната премиера - „Калас и Онасис“.

  В рамките на фестивала за първи път в България на 14 и 15 юли идва операта „Аида“, а отново във Варна ще бъде и световната българска прима Соня Йончева, която ще зарадва с гала почитателите си на 31 август.

  По думите на Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна, тези три акцента превръщат Варна в желана дестинация в сферата на културния и фестивалния туризъм, при това за цели три месеца. Даниела Димова посочва, че при изготвянето на фестивалната програма винаги се е водила и от интереса на публиката. Така меломаните тази година ще могат да чуят и звездната прима на България - Красимира Стоянова.

  На 22 юли предстои и премиерата на мюзикъла „Бодигард“, в ролята на когото ще се превъплъти Орлин Горанов. Публиката ще може да го види в ролята и на 18 август.

  Припомняме, че в края на юни т.г. Н. Пр. Жоел Мейер, посланик на Република Франция в България, връчи отличието „Кавалер на Ордена за изкуство и литература“ и Грамота с подпис от министъра на културата на Франция, на Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна.  „Успехите ни са плод от креативността и старанието на целия екип на Театрално-музикален продуцентски център Варна, съдействието на Община Варна и подкрепата на всички съмишленици, с които създаваме част от културния облик на Варна.“, каза при получаването на високото отличие Даниела Димова.

  Програмата на „Опера в летния театър“ можете да намерите тук: https://www.operavarna.com/index.php/bg/programa.

 



Времето