Окръжна прокуратура-Варна предаде на съд 32-годишен мъж, обвиняем за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив, придружен с блудство

Окръжна прокуратура-Варна предаде на съд 32-годишен мъж, обвиняем за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив, придружен с блудство

Окръжна прокуратура-Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 32-годишния В.М. за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив, и за блудство. Мъжът ще отговаря за престъпления по чл.199, ал.1, т. 4 във връзка с чл. 198, ал. 1 от НК и по чл.150, ал.1 от НК.

Престъпленията са извършени на 13 февруари 2023 година. Около 18,20 часа обвиняемият се намирал на улица във Варна и забелязал жена, която носела дамска чанта и торба с покупки. В.М. проследил жената и докато тя отваряла вратата на входа, в който живеела, я нападнал. Хванал я и поискал да му даде парите си. Пострадалата отказала, но обвиняемият отворил чантата й и сам взел наличните там пари.

При опит да избяга, жената била пресрещната от 32-годишния мъж и отново била притисната до стената във входа на блока. Целта му била да възбуди и удовлетвори половото си желание без съвкупление, като употребил сила за реализирането й.

Жената успяла да извади мобилния си телефон и да набере телефонния номер на майка си. Като разбрал това, В.М. се уплашил и избягал. Ден по-късно е бил задържан от органите на МВР и е привлечен към наказателна отговорност. Младият мъж бил разпознат от пострадалата.

Предстои делото срещу В.М. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му за грабежа и наказание „лишаване от свобода“ за срок от две до осем години за извършеното блудство.