Пълдин (Пловдив) спечели фестивала за девойки до 15 г. под егидата на БФС

Пълдин (Пловдив) спечели фестивала за девойки до 15 г. под егидата на БФС

Тимът на Пълдин (Пловдив) спечели златните медали на фестивала за девойки до 15 г., организиран и финансиран от Българския футболен съюз. Надпреварата се проведе през последните 3 дни в Трявна и Плачковци с участието на 6-те най-силни отбора в страната в тази възрастова категория. Турнирът, който бе последен за сезона в календара на девическия футбол, определи призьорите при девойките до 15 г., след като в предходните 2 седмици бяха излъчени шампионите при възрастите до 11 г. и до 13 г. – съответно Севлиево лейдис и Етър (Велико Търново).

Пълдин бе безапелационен в представянето си и след две победи в предварителната група, надделя и във финалния двубой срещу Етър с 2:0. Спорът за третото място в надпреварата бе спечелен от отбора на НСА, наложил се с 1:0 над Дунав.

В рамките на фестивала се проведе и семинар с отборите, които ще участват в Държавното първенство за жени сезон 2023/2024 г., по време на който бе направен спортно-технически и финансов отчет за изминалия сезон. Президентът на Аматьорската футболна лига Румян Вълков и председателят на Комисия Женски футбол към БФС Валентин Христов запознаха в детайли представителите на клубовете с формата на предстоящото първенство за жени и критериите за участие в него.