Министър Димитър Илиев откри международен турнир по джудо в Панагюрище

Министър Димитър Илиев откри международен турнир по джудо в Панагюрище

    Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев откри седмото издание на международния турнир по джудо за деца, юноши и девойки „Топалов Оупън“. Надпреварата се провежда в Панагюрище и в нея участват повече от 1000 състезатели от 22 държави. 
    „Това е едно чудесно състезание, което се радва на много голяма популярност и заслужава да продължи да се провежда през следващите години. Поздравявам организаторите, които са се постарали да предоставят най-добрите условия за провеждането на надпреварата. Пожелавам успех на всички джудисти по пътя към призовите места. Вярвам, че ще дадете всичко от себе си и че почитателите на този спорт ще видят оспорвани и качествени схватки. Нека най-достойните и най-добре подготвените да победят“, каза министър Илиев. 
    Той изказа благодарност към треньорите и родителите на младите състезатели, които ги мотивират да продължават да се занимават със спорт. 
    По време на церемонията бе представен националният отбор на България, който ще участва на Европейското първенство по джудо за кадети. 
    На събитието присъстваха кметът на Панагюрище Никола Белишки, президентът на Българската федерация по джудо Румен Стоилов, плувецът Петър Стойчев и Костадин Топалов – председател на СК „Топалов“ и организатор на турнира.