Вицепрезидентът Йотова откри в Разград третия регионален фестивал „Читалищата – живото наследство на България“

Вицепрезидентът Йотова откри в Разград третия регионален фестивал „Читалищата – живото наследство на България“

В Разград вицепрезидентът Илияна Йотова откри третия регионален фестивал „Читалищата – живото наследство на България“, в който участват над 600 изпълнители.

Вицепрезидентът поздрави община Разград за грижата за читалищното дело. Заместник-кметът Добрин Добрев подари на Илияна Йотова почетния плакет на общината в знак на признателност за неизменната й подкрепа за българските читалища.

„Вие сте днешните възрожденци, които учат децата на най-важното – родолюбие, памет, традиции. С президента Румен Радев се прекланяме пред вашата дейност. Благодаря ви, че предавате на децата и младите хора наследството на традициите, духа на Лудогорието“, обърна се вицепрезидентът към читалищните дейци.

„Българското читалище води началото си още преди освобождението на България. Заедно с вярата, с българската православна църква читалището е в основата на събуждането и духовното развитие на българския народ, за да я има днес свободна и независима България“, подчерта Йотова в приветствието си. Тя изтъкна, че читалището не принадлежи на миналото, а е притегателен център и за младите хора, „успява да отговори на техните интереси, да развива талантите им“.