Народното събрание и Българският червен кръст организираха дарителска акция за пострадалите от наводенията в Североизточна България

Народното събрание и Българският червен кръст организираха дарителска акция за пострадалите от наводенията в Североизточна България

Дарителска акция под надслов „Нека да помогнем заедно на пострадалите от наводненията!” организираха Народното събрание и Българският червен кръст. В сградата на Народното събрание бяха разположени кутии за събиране на средства. Председателят на парламента Михаил Миков, заместник-председателят Мая Манолова и председателят на БЧК Христо Григоров бяха сред първите, които подкрепиха кампанията.

БЧК е активирал кратък номер 1466 към всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни есемеси. Всички, които желаят да дарят средства в помощ на пострадалите от наводненията, могат да го направят с есемес, по банков път или онлайн.

Председателят на 42-рото Народно събрание Михаил Миков подчерта, че дарителската акция е още един знак към всички български граждани. По думите му в трудните моменти за България, когато трябва да се помогне на хората, дейността на Българския червен кръст е от изключително важно значение. Според Михаил Миков има достатъчно нормативни актове, в които ясно са разписани задачите и отговорностите на компетентните институции при кризисни ситуации като тази с наводненията във Варна, Добрич и Велико Търново.

Председателят на Българския червен кръст Христо Григоров призова всички народни представители да помогнат на пострадалите. Той допълни, че координацията по места е много добра. Кризисните щабове заседават непрекъснато и въпреки силния стрес в началото на бедствието, механизмите на държавата, БЧК и неправителствения сектор вече са задействани, отбеляза още Христо Григоров.

Времето