Служба „Военна информация“ отбеляза своята 106-та годишнина

Служба „Военна информация“ отбеляза своята 106-та годишнина
„Благодаря Ви за всеотдайната и в много случаи саможертвена дейност. Военните разузнавачи винаги са били символ на патриотизъм, висок професионализъм и днес ние разчитаме на вас“. Това каза заместник-министърът на отбраната Иван Иванов на тържествено събрание днес, 14 януари , по повод празника на служба „Военна информация“. На днешната дата се отбелязват 106 години от създаването на българското военно разузнаване, основано с Указ на княз Фердинанд от 12.01.1908 г.

Заместник-министърът на отбраната Иван Иванов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и директорът на служба „Военна информация” Веселин Иванов положиха венци и цветя пред паметниците на загиналите при изпълнение на служебния си дълг военни разузнавачи. Заместник-министър Иванов пожела на присъстващите още дълги години да изпълняват достойно благородния си дълг в служба на Отечеството и подчерта голямото значение на получаваните от службата анализи и прогнози.

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов припомни, че без българското военно разузнаване не би била възможна нито една победа на армията ни по време на Балканските и двете световни войни и подчерта неговия висок авторитет в НАТО, изграден на базата на изключителния професионализъм на българските военнослужещи по време на мисията на ISAF в Афганистан. „Пожелавам ви в дни на сътресения и трудности да приемете предизвикателствата с хъс и с готовност да ги преодолявате, за да продължи българското военно разузнаване своя път напред със същия устрем“, каза генерал Симеонов.

По време на тържественото събрание бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от министъра на отбраната и началника на отбраната за всеотдайна служба в редовете на българското военно разузнаване,за проявен висок професионализъм и личен принос при изпълнението на поставените задачи по укрепване на отбраната и националната сигурност на България.

На отбелязването на празника присъстваха и представители на Министерския съвет и Народното събрание.

Времето