На 14 Януари От 17:30 Ч. На „Сцена 17” В Министерството На Културата С Празничен Концерт Ще Бъде Отбелязана Василица – Ромската Нова Година

На 14 Януари От 17:30 Ч. На „Сцена 17” В Министерството На Културата С Празничен Концерт Ще Бъде Отбелязана Василица – Ромската Нова Година


   На 14 януари /вторник/ по традиция ще се състои празничен концерт по случай Василица – Ромската Нова година. Събитието ще се проведе на „Сцена 17” в сградата на Министерството на културата от 17:30 часа.
   Организатори на тържествения концерт с участието на популярни ромски музикални изпълнители и млади таланти по повод честването на Василица са Министерство на културата, Национален съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет (НССЕИВ), Столична община - Дирекция „Култура”, Район „Красна поляна”, Народно читалище „Стоянка Соколова 1999” и инициативен комитет от ромски организации.
   Очаква се в програмата на тазгодишното честване на етнокултурния празник на ромската общност да се включат със свои изпълнения Оркестър „Фантазия” при НЧ „Стоянка Соколова 1999”, Духов оркестър от село Гложене, област Враца, певецът Джаго – известен още и като Ромския Павароти, Алис Сашова от 33-та Езикова гимназия „Света София” - гр. София, Йоан Любенов от Национално музикално училище „Любомир Пипков” – гр. София, Танцов ансамбъл „Шукарипе” от София при НЧ “Симона 2002, Танцов ансамбъл „Бахталипе” - гр. София, както и Танцова формация от НЧ „Елит 2002”.