Съобщение относно срока за внасяне на годишната такса за осъществяване на общ финансов надзор

Съобщение относно срока за внасяне на годишната такса за осъществяване на общ финансов надзор

Комисия за финансов надзор (КФН) напомня на всички поднадзорни лица, че на основание чл.27 ал. 3 от Закона за Комисията за финансов надзор (ЗКФН), крайният срок за внасяне в пълен размер на годишните такси за осъществяване на общ финансов надзор, включително за обработка на задължителната текуща и периодична информация и за извършване на проверки (годишни такси) за 2014 г. е до 31 януари 2014 г.

Годишните такси са с размер, определен в Раздел II, чл. 2, ал. 1 от Тарифата за таксите, събирани от КФН по ЗКФН, приета с Постановление на Министерски съвет № 126/2011 г. (обн., ДВ, бр. 38 от 2011 г.). Върху невнесената в определения срок такса се дължи лихва за забава съгласно чл.27, ал.5 от ЗКФН. При неплащане на дължимите такси, комисията и нейните органи могат да откажат предоставянето на административна услуга на поднадзорното лице до изпълнение на задължението му за заплащане на таксата, заедно с начислените лихви за забава и разноските по образуваното изпълнително производство, в случаите, предвидени в чл.27, ал.5 от ЗКФН.

Таксите могат да бъдат платени на каса в КФН или по банков път. Банковата сметка на КФН, по която следва да бъдат преведени дължимите суми e:

 

                                                      БНБ – ЦУ

                                                      пл. „Ал. Батенберг” № 1

                                                      IBAN    BG95 BNBG 9661 3000 1415 01

                                                      BIC   BNBGBGSD

Времето