Обвиняемият за умишленото убийство на швейцарския гражданин в с. Кладница остава в ареста

Обвиняемият за умишленото убийство на швейцарския гражданин в с. Кладница остава в ареста

Днес, 16.08.2022 г., по искане на Окръжна прокуратура-Перник съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.П. (на 57 години), обвинен за извършено от него умишлено убийство - престъпление по чл. 115 от НК.

Разследването по делото е започнало на 11.08.2022 г. след постъпил сигнал за смъртта на мъж в с. Кладница, област Перник. Тогава е било установено, че пострадалият е У.Л., гражданин на Швейцария, постоянно пребиваващ в България.

Въз основа на събраните по делото доказателства самоличността на извършителя на убийството е бил разкрита, а той е задържан.

От заключението на химикотоксилогична и съдебномедицинска експертизи е видно, че причината за смъртта на У.Л. е остра интоксикация с хлороформ. Констатирани са фрактури на ребра и нараняване на белия дроб у жертвата.

В хода на разследването е установено, че Б.П. закупил и използвал електрошок по време на убийството.

Съдебният състав сподели доводите на наблюдаващия прокурор в Окръжна прокуратура–Перник за наличие на обосновано предположение относно авторството на деянието. Съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.

Взетата от съда мярка за неотклонение спрямо Б.П. може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Водещи новини

Времето