Заместник-министър Петко Дойков прие новите посланици на Йордания и Швеция

Заместник-министър Петко Дойков прие новите посланици на Йордания и Швеция

Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков прие копия на акредитивните писма на новоназначените посланици на Хашемитско кралство Йордания Суфиян Куда и Кралство Швеция Катарина Рагнитт.

По време на срещата с посланик Куда, който е със седалище в Букурещ, заместник-министър Дойков подчерта, че отношенията между България и Йордания са традиционно добри. „Страната ни приема Йордания като важен фактор за запазването на стабилността в Близкия изток“, каза Дойков. Сред темите на разговор бяха и пандемията от коронавирус и отношенията на Хашемидското кралство и ЕС. Двете страни изразиха желанието си за продължаване на политическия диалог помежду си и за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на икономиката, сигурността и здравеопазването.

В рамките на разговора си с новия посланик на Швеция Катарина Рагнитт, която е със седалище в Стокхолм, заместник-министър Дойков отбеляза, че икономическото сътрудничество между страните ни е на отлично ниво. „За 2019 г. стокообменът ни възлиза на 461 млн. евро, а освен това през същата година в София беше учредена Българо-шведска търговска камара. Тези фактори предоставят възможност за допълнително задълбочаване на сътрудничеството ни“, отбеляза Дойков. Той благодари на посланик Рагнитт относно подкрепата на Швеция за кандидатурата на България в ОИСР.

Времето