Информационен бюлетин- 10 април 2020

Информационен бюлетин- 10 април 2020

Пловдив. Пиян водач, предложил подкуп, задържаха полицаи на КПП в Пловдив. Това станало вчера на обособено КПП на улица „Брезовско шосе“ в областния град,  откъдето минавал с лек автомобил „Пежо“ 36- годишен шофьор. Още при проверката на декларацията му, полицаите констатирали, че водачът е във  видимо нетрезво състояние.  Веднага бил тестван с дрегер, който отчел високо съдържание на алкохол в кръвта му. За да избегне налагането на съответните санкции, столичанинът предложил на униформените подкуп от 50 лв.  С полицейска заповед нарушителят е задържан в ареста за срок до 24 часа във връзка с престъпление по чл. 343 Б от НК. Предстои материалите да бъдат докладвани на прокуратурата. 

 

 

София. За броени дни служители на Трето РУ разкриха и задържаха извършител на грабеж. На 22 март 45- годишна жена заявила в полицията, че около 22 часа, същия ден в ж.к. “Илинден“ непознат издърпал дамската й чанта, съдържаща малка сума пари и лични документи, и избягал. В резултат на предприетите оперативно- издирвателни действия в рамките на образуваното досъдебно производство бил установен и задържан извършителят на деянието-  38- годишен, криминално проявен мъж от София. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 198 от НК. Наложена му е постоянна мярка „задържане под стража“.

 

 

Търговище. В резултат на незабавни действия на криминалисти от РУ-Омуртаг е задържан извършител на кражба, броени часове след получаване  на сигнала за престъплението. Вчера в РУ-Омуртаг постъпил сигнал, че неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата в дома на 30-годишна жена в същия град – по думите й за времето от 6  до 9 април сутринта, и е отнел дебитна карта и два телефона. След незабавни оперативно-издирвателни действия е установен извършителят на деянието – 30-годишен местен жител, известен на полицията и с предишни кражби. Установено е също така и че след престъплението е осъществил нерегламентирана транзакция на сумата от 180 лв. от чуждата дебитна карта, а отнетите телефони е продал на частни лица. Мобилните телефони са открити и иззети и предстои да бъдат върнати на собственичката им. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 и по чл. 249, ал. 1 от НК.

 

 

В хода на проведена на 9 април  специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, около 21.50 часа, на изхода от Търговище в посока Омуртаг, служители на РУ- Търговище извършили проверка на 22-годишен местен жител.  След като у него били открити 60 грама зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагирала на канабис, мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство по чл. 354а, ал. 3 от НК.   В хода на акцията са проверени общо 32 лица и 18 МПС.

 

 

Плевен. 31-годишен е задържан за притежаване на наркотици в Плевен. На 10 април около 0.10 часа, на ул. "Цар Самуил" в областния град, служители от Второ РУ - Плевен спрели за проверка лек автомобил "Дачия" с водач и пътник двама плевенчани. При последвалия личен обиск от пътника са иззети самозалепващ се полиетиленов плик, съдържащ бяло кристалообразно вещество с приблизително тегло около 1 грам и друг, съдържащ суха зелена тревиста маса с приблизително тегло около 9 грама, за които мъжът признал, че са пико и марихуана. Назначени са експертизи. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354А, ал.3, т.1 от НК.

 

 

Стара Загора. За времето от 8.30 до 17.30 часа на 9 април от служители на РУ- Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията срещу собствеността. В хода на акцията са установени двама младежи, на 17 и на 18 години, откраднали рекламни чадъри, поставени пред търговски обекти и заведения в Казанлък. Образувани са досъдебни производства по чл. 194 от НК. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на двамата продължава.

 

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!