Честит рожден ден на Станислав Манолев

Честит рожден ден на Станислав Манолев

Днес 34-ия си рожден ден празнува бившият български национал Станислав Манолев. Фланговият футболист е роден на 16 декември 1985 г. в Благоевград, а дебюта си в професионалния футбол прави с екипа на Пирин 2001. През 2005-а подписва с Литекс, където записва над сто мача във всички турнири, а изявите му привличат вниманието на ПСВ Айндховен, който го купува през лятото на 2009-а. За холандския гранд Манолев изиграва 120 двубоя, в които се разписва седем пъти, като през пролетта на 2013-а е отдаден под наем на английския елитен Фулъм (5 мача, 0 гола). Следват кратки престои в руските Кубан (Краснодар) и Динамо (Москва), преди Манолев да се завърне в България с екипа на ЦСКА-София (70 мача, 5 гола). От миналата година десният халфбек е собственост на Лудогорец.

Манолев е шампион на страната с Лудогорец, двукратен носител на Купата на България с Литекс, носител на Купата на Холандия с ПСВ Айндховен, има и златен медал от Суперкупата на България.

За националния отбор дебютира през август 2008-а и изиграва общо 51 мача, в които се разписва пет пъти, включително - срещу сериозни съперници като Италия, Дания и Швеция. 

Българският футболен съюз честити рождения ден на Станислав Манолев и му желае здраве, късмет и бъдещи успехи!