Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу извършител на кражба от търговски обект

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу извършител на кражба от търговски обект

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е проведено досъдебно производство, което приключи с внасянето на обвинителен акт в съда за това, че:

На 26.08.2015г., за времето от 02:59 часа до 03:10 часа, в гр. София, ж. к. „Дружба“, ул. „Мюнхен“ № 14, в офис-помещение на фирма „М. – 12“, от секретна каса и бюро разположени в две отделни стаи, обвинияемият Д. Я. Д., в съучастие като извършител с неустановено по делото лице, като разрушили здраво направена преграда, с цел защита на имота, проникнал в офиса и чрез използване на неустановено техническо средство, отворил металния сейф и от незаключеното чекмедже на бюро в съседното помещение е отнел чужди движими вещи  - пари, в общ размер на 2925.00 лв., собственост на „М. – 12“ представлявано от М. К. С., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Описаното деяние съставлява престъпление по смисъла на чл. 195, ал. 1, т. 3, пр.1 и т. 4, пр.2, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

          Предстои насрочване на делото за разглеждане от Софийски районен съд.

 

Водещи новини

Времето